Vandaag geopend: 13:00 - 18:00

Argentinië

Argentijnse wijnen van Nederlandse herkomst

Bodegas Salentein, gelegen op 1100 meter hoogte aan de voet van het Andesgebergte, is in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. De bijzondere bodega Salentein is ontworpen door de beroemde architect Mario Day Arenas. In tegenstelling tot de gebruikelijke, functionele vorm van een bodega, is bij Salentein gekozen voor de vorm van een kruis waarin de houten vaten 8 meter onder de grond liggen. Daarmee is het ontwerp van Salentein geheel in lijn met de wijnen: uniek! Bodegas Salentein maakt premium wijnen met veel structuur die, als u de verleiding kunt weerstaan, ook geschikt zijn om een aantal jaren te ouderen.

Door de klimatologische omstandigheden is Alto Valle de Uco in Argentinië, aan de voet van het Andes gebergte, één van de meest geschikte regio’s in Zuid-Amerika om kwaliteitswijnen te produceren. Dit blijkt uit de wereldwijde populariteit van de Salentein wijnen en de terugkerende erkenning tijdens internationale wijncompetities. Wijnhuis Twents Genot is er trots op de Salentein wijnen in haar assortiment te hebben.

Salentein Portillo, Colors of the Andes

Het Andes gebergte is een ongekend natuurgebied, ruig en vrij van menselijke inmenging. Hier heerst Moeder Natuur in al haar (kleuren)pracht. De druiven voor de Portillo serie worden 100% met de hand geplukt van wijnstokken van gemiddeld 30 jaar oud. Overdag profiteren de wijngaarden van het zonnige weer en ’s nachts van de verkoeling vanuit de bergen.

 

Salentein Paso El Portillo, drie heerlijke toegankelijke wijnen

Bodegas El Portillo is onderdeel van het prestigieuze wijnproject Bodegas Salentein. Wijnmaker Gustavo Bauza maakt een mooie selectie wijnen waarbij Paso El Portillo de instap serie wijnen is. De wijnen zijn heerlijk toegankelijk en worden in veel horeca gelegenheden in Nederland geschonken als huiswijn, waaronder ook Restaurant ‘t Notarishoes in Haaksbergen.

El Portillo Selected White is gemaakt van de druivensoorten Sauvignon Blanc en Chardonnay, de rosé wijn is gemaakt van de druivensoorten Malbec en Merlot, en de Paso El Portillo Red is gemaakt van de bekende Argentijnse druivensoort Malbec aangevuld met Bonarda. De wijngaarden van El Portillo beslaan 68 hectare, en liggen in een rotsachtige omgeving, aan de voet van het Andesgebergte op ± 1200 meter hoogte. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 20 jaar. Foto: Wijngaard Bodegas Salentein, Mendoza Argentinië