Cocktails

Waar het woord cocktail oorspronkelijk vandaan komt weet niemand precies. Wel zijn er diverse theorieën.

Volgens één theorie zou de naam afstammen van een gemixt drankje dat Coquetel heette. Dit drankje werd geserveerd aan Franse officieren in de zuidelijke staten van Amerika tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog van 1775-1783.

De tweede theorie is van de Britten. Zij beweren dat het woord cocktail afkomstig is van het bezinksel dat van de bodem van de vaten sterkedrank werd gehaald en in het Engels Cocktailing werd genoemd.

De derde theorie verhaalt dat de cocktail het product zou zijn van de Amerikaanse Drooglegging. Dit is echter niet zo. In een tijdschriftartikel uit 1806 werden de cocktails al genoemd.

En dan is er nog een theorie dat beweert dat cocktails werden bedacht door een ondernemende Iers-Amerikaanse kroegbazin, Betsy Flanagan. Zij zou haar creaties hebben versiert met vrolijk gekleurde veren van vechthanen. Het verhaal gaat dat een Franse klant zo ondersteboven was van het bijzondere drankje, dat hij zijn glas hief en een toost uitbracht met de woorden: Vive le cocktail!

Wat uw favoriete verhaal ook is, de cocktail is de afgelopen jaren weer populairder geworden en barkeepers in de hele wereld bedenken steeds weer nieuwe en verleidelijke drankjes die de tong én het oog strelen.. Voor het maken van een verfrissende cocktail hebben wij de basisingrediënten in huis.

Beleef de ultieme smaaksensatie!

Culinair genieten begint bij een goed glas wijn. Heerlijke recepten, een combinatie van wijn & spijs. Zo wordt eten echt genieten. De mooiste wijnen, de lekkerste dranken. De basis voor genieten begint bij Twents Genot Wijnen & Dranken, Twents genieten van een wereldwijd assortiment dat bestaat uit topwijnen van o.a. Salentein, Montes, Epicuro, Ramon Bilbao, Zenato, Pol Roger, Moët & Chandon, etc. Meer dan 400 wijnen op voorraad, 10.000+ wijnen leverbaar!

Winnaar Gouden Medaille!

Waar koopt u de beste wijn in combinatie met asperges? Dat werd duidelijk tijdens de verkiezing ‘Beste Asperge Wijn 2014’. Twents Genot Wijnen & Dranken werd verkozen tot winnaar van de Gouden Medaille!

De beoordeling werd in twee ronden gedaan door een deskundige jury bestaande uit gerenommeerde chefkoks, maitre-sommeliers, vinologen en deskundige fijnproevers.

Wij zijn zeer vereerd met dit resultaat.

-----------------------------------------------------

Like ons op Facebook & maak kans op € 100,- shoptegoed! Klik snel HIER

----- TWENTS GENOT -----

Copyright © 2014 Twents Genot -
Webdesign: www.leppink.nl