Aix Rose

Aix Rose is door ons proefpanel uitgeroepen tot één van de beste rose wijnen ter wereld. De Aix Provence rose is ook al vele malen door gerenommeerde wijnexperts wereldwijd uitgeroepen tot ‘De beste rose ter wereld’. Aix Rose wordt gemaakt in de Provence dichtbij de stad Aix-En-Provence. Het wijnhuis is al 135 jaar oud en richt zich helemaal op de productie van Aix Rose.

 

Aix Rose met Nederlandse roots

Aix Rose wordt gemaakt door de Nederlander Eric Kurver. Eric is geboren in Nederland en trotse wijnboer/eigenaar van Maison Saint Aix en de maker van AIX Rosé. Toen hij nog op de middelbare school in de buurt van Amsterdam zat, werkte hij in een wijnwinkel. Hij leerde over wijn terwijl hij sprak met de klanten die hem uitnodigden in hun kelders. Dit is waar zijn passie voor Aix Rose begon. Daarna begon hij wijnreizen voor school te organiseren. Destijds wist Eric niet dat hij ooit van zijn passie zijn werk zou maken.

Toen Eric halverwege de veertig was, besloot hij dat hij een verandering in zijn leven nodig had. Dus beëindigde hij zijn carrière in de reclame en verkocht zijn bedrijf. Hij is met zijn gezin naar Frankrijk verhuisd en heeft verschillende dingen gedaan voordat zijn vrouw hem vroeg: ‘Waarom ga je niet iets doen met je grootste passie: wijn’? Niet veel later was Aix Rose geboren.

 

Aix Rose uit de Provence

Provence rosé is de laatste jaren ontploft bij wijnliefhebbers. Roséwijn is geen voorbijgaande modegril! In Frankrijk zijn wijndrinkers er onuitputtelijk verliefd op. De consumentenmarkt voor rosé wordt geschat op 36 miljoen mensen. En desgevraagd gaven de consumenten aan dat ze een uitstekend imago van Provençaalse rosés hebben: “een echt plezierige smaak”, in staat om “iedereen te plezieren”, deze “trendy”, “terroir” wijnen zijn “verfrissend, fruitig en aromatisch”. Wat een succes! Ook de Aix Rose doet het erg goed in Frankrijk.

 

Aix Rose waar te koop

Aix Rose is exclusief verkrijgbaar bij Twents Genot Wijnen & Dranken te Haaksbergen. Mocht u vragen hebben over de Aix Provence Rose, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Aix Rose is te koop in onze winkel in hartje Haaksbergen of via de webshop Budgetwijnen.nl, u bent van harte welkom. Proost!