Ons aanbod

Twents Genot Wijnen & Dranken beschikt over een enorm assortiment van ruim 10.000 wijnen, dranken en cadeauartikelen afkomstig uit alle toonaangevende wijngebieden over de hele wereld. Wij leveren aan zowel de particuliere als de zakelijke markt. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in de betere cognacs, mooie (malt) whisky’s, overheerlijke likeuren, speciaalbieren en streekproducten.

Wijnen

Wijn is een fantastisch product vol vakmanschap en passie. De wereld van wijn wordt steeds boeiender. Het lijkt wel of er dagelijks nieuwe wijngebieden bijkomen. Vreemde namen en druivenrassen staan op mooie, veelbelovende etiketten.

Wijn is een fenomeen door zijn verscheidenheid. De smaakverschillen tussen wijnen zijn groot. Zo groot, dat de producten van twee naburige wijngaarden sterk van elkaar kunnen verschillen, terwijl de smaak van wijnen uit twee verschillende werelddelen sterk op elkaar kunnen lijken.

Proef, beleef en geniet van de verscheidenheid in wijn. Onze adviseurs hebben alle benodigde vakkennis in huis om u van goed advies te voorzien voordat u een keuze maakt. Zoekt u een wijn als cadeau, gezellig voor bij de borrel of diner? Bij Twents Genot Wijnen & Dranken bent u aan het juiste adres. TIP: Probeer onze eigen huiswijnen eens, deze zijn in onze winkel verkrijgbaar in rood en wit.

Dranken

Twents Genot Wijnen & Dranken heeft naast het grote assortiment kwaliteitswijnen vele soorten binnenlands en buitenlands gedistilleerde dranken, waaronder de betere cognacs, likeuren en mooie malt whisky’s. Tevens hebben wij onze eigen huismerken: Hoksebargs Kruidenbitter, Twents Blondje, Twentse Berenburg en Twentse Jenever die op authentieke Twentse wijze zijn gedistilleerd. Deze nostalgische dranken zijn ook leuk om als geschenk of cadeau aan te bieden.

Naast de veelvoorkomende gedistilleerde dranken hebben wij tevens diverse partydrinks in ons assortiment, leuk voor op een feestje, in het weekend of als geschenk. Bent u daarnaast op zoek naar de bekende A-merken (zoals bijvoorbeeld Bacardi, Smirnoff, Jack Daniel’s of Johnnie Walker)? Ook deze bieden wij aan voor een betaalbare, lage prijs.

Wij leveren kwalitatief hoogstaande producten van gerenommeerde leveranciers en wijnhuizen van over de gehele wereld.

Veel van onze wijnen zijn voorzien van een kwaliteitsaanduiding, maar we hebben ook tafel- en landwijnen die van zeer goede kwaliteit zijn.

Cocktails

Waar het woord cocktail oorspronkelijk vandaan komt weet niemand precies. Wel zijn er diverse theorieën. Volgens één theorie zou de naam afstammen van een gemixt drankje dat Coquetel heette. Dit drankje werd geserveerd aan Franse officieren in de zuidelijke staten van Amerika tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog van 1775-1783.

De tweede theorie is van de Britten. Zij beweren dat het woord cocktail afkomstig is van het bezinksel dat van de bodem van de vaten sterkedrank werd gehaald en in het Engels Cocktailing werd genoemd. De derde theorie verhaalt dat de cocktail het product zou zijn van de Amerikaanse Drooglegging. Dit is echter niet zo. In een tijdschriftartikel uit 1806 werden de cocktails al genoemd.

En dan is er nog een theorie dat beweert dat cocktails werden bedacht door een ondernemende Iers-Amerikaanse kroegbazin, Betsy Flanagan. Zij zou haar creaties hebben versiert met vrolijk gekleurde veren van vechthanen. Het verhaal gaat dat een Franse klant zo ondersteboven was van het bijzondere drankje, dat hij zijn glas hief en een toost uitbracht met de woorden: Vive le cocktail!

Wat uw favoriete verhaal ook is, de cocktail is de afgelopen jaren weer populairder geworden en barkeepers in de hele wereld bedenken steeds weer nieuwe en verleidelijke drankjes die de tong én het oog strelen.. Voor het maken van een verfrissende cocktail hebben wij de basisingrediënten in huis.

Geschenken

Verjaardag, jubileum, huwelijk of zomaar een reden voor een cadeau/geschenk.
Van rijkgevulde biermand tot luxe houten wijnkist of combipakket. Van betaalbare tot zeer exclusieve luxe pakketten. Twents Genot heeft voor ieder wat wils op het gebied van geschenken en cadeauartikelen (zakelijk en particulier). Geef eens een leuk wijngeschenk cadeau, iedereen heeft immers wel enige interesse in wijn, van een ronde en volle wijn tot een verfrissende Sauvignon Blanc. Of voor bierliefhebbers hebben wij fantastische bierpakketten in ons assortiment, kant en klaar of volledig naar wens op maat gemaakt.

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid zelf een uniek geschenk samen te stellen in onze winkel. Ook kunnen wij met u een combipakket samenstellen met mooie wijnen, binnen- en/of buitenlandse bieren en lekkere versnaperingen als een Gelderse harde worst of Twentse kaas. Vraag ons vrijblijvend naar de diverse mogelijkheden. U bent van harte welkom!

Feesten

Er is altijd wel reden voor een feest en bij een goed feest horen kwalitatief uitstekende dranken en cateringmogelijkheden. Vaak kost de voorbereiding van een feest veel tijd, moeite en energie. Wij van Twents Genot nemen u deze tijd graag uit handen. Het begint vaak met de vraag: Hoeveel mensen nodigen we uit en hoeveel en welke dranken halen we in huis? Moeten we nog iets op culinair gebied doen: hapjes, buffet of misschien een barbecue? Graag denken wij met u mee over de hoeveelheid drank u nodig heeft en kunnen tevens van dienst zijn bij de verzorging van partymaterialen, catering of volledige organisatie van A tot Z.

Wij hebben alles in huis om een onvergetelijk feest te realiseren dat perfect aansluit op uw wensen, doelstelling en budget.

Advies nodig?

Een goed advies is in de wereld van wijnen en dranken van groot belang. Er bestaan immers veel verschillende soorten. Bij Twents Genot Wijnen & Dranken willen wij u graag voorzien van een goed advies. De smaak van wijn en gedistilleerd kan van veel dingen afhankelijk zijn: Gelegenheid, gerecht, jaargetijde, etc. Een glas kan op vakantie heel anders smaken, dan thuis. De wijn of gedistilleerde drank is hetzelfde, maar uzelf niet. Zaken als klimaat, gelegenheid en sfeer spelen hierbij een grote rol.